Zoekt uw koor een nieuwe dirigent of leden? Organiseert u een workshop of zoekt u een repetitieruimte? Plaats dan hier uw oproep! Let wel: het gaat hier niet om concertaankondigingen; deze kunt u kwijt in de agenda! De webredactie plaatst uw bericht na goedkeuring.

Rubriek: koor zoekt leden

Vers bloed

Puisque tout Passe uit Haarlem heeft een hechte vaste kern. Maar er zijn meer lege plaatsen dan voorheen. Sluit je aan bij dit bijzondere koor waar eigentijdse componisten worden geprogrammeerd

In alle stemgroepen zijn nieuwe leden welkom, met name hoge sopranen, tenoren en bassen. Ook is deelname op projectbasis mogelijk.

Kijk voor meer informatie op www.puisquetoutpasse.nl of neem contact op via de mail: info [at] puisquetoutpasse.nl.

Rubriek: koor zoekt leden

OctOpus zoekt bas, tenor en alt

Ervaren zangers, meld je aan!

Wij zijn OctOpus uit Haarlem: een gezellig en hecht amateur ensemble, een dubbelkwartet mét ambitie. Zing jij ook graag meerstemmig klassiek a capella repertoire en heb je ervaring met zingen in een koor of een ensemble? Dan zoeken wij jou! Het is handig als je noten kunt lezen en je in staat bent om thuis op je eigen manier zelfstandig je partij in te studeren. Leeftijd speelt geen rol. Belangrijk is met elkaar harmoniëren. Naast zangkwaliteit en muzikaliteit vinden wij de persoonlijke 'klik' erg belangrijk en tevens dat je met een zelfverzekerde uitstraling, bezieling en plezier je partij kunt dragen.
Wij repeteren 1 keer per week op de dinsdagavond van 20:00 uur tot 22:00 uur in Haarlem-Noord onder leiding van de enthousiaste Sarah Elias.

youtube.com/@octopus-vocaalensemble1406

Mail naar: vocaal.ensemble.octopus [at] gmail.com

Volg ons op Facebook:
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=493741582735916&id=100063002362256
(Hier zijn wij te bereiken via Facebook Messenger)

Rubriek: koor zoekt leden

Haarlems Jazzkoor is op zoek naar sopranen en een alt

Om ons koor nog beter te laten klinken zijn wij op zoek naar sopranen.

Wij zijn een koor met ruim 25 enthousiaste leden, onder leiding van dirigent Bas ’t Hart.
Ons repertoire bestaat uit een diversiteit aan bekende jazznummers.
Wij repeteren wekelijks. Eens per maand repeteren wij met ons eigen jazztrio.
Wij zijn vooral op zoek naar sopranen. Een alt en bariton zijn eventueel ook welkom.
Wij repeteren op maandagavond van 20.00 tot 22.00 uur in Kinderdagcentrum Rozemarijn, Laan van Angers 1, 2034 CA Haarlem.
Meer informatie vind je op: www.haarlems.jazzkoor.nl

Heb je zin om mee te doen?
Kom eens meezingen tijdens een repetitie.
Laat wel vooraf even weten dat je komt via:
haarlems.jazzkoor [at] gmail.com

Voor vragen e-mail naar: haarlems.jazzkoor [at] gmail.com

Rubriek: koor zoekt leden

Projectleden gezocht voor het Gloria van Vivaldi

Op 19 maart voeren wij het Gloria van Vivaldi uit, met het Kennemer Jeugd Orkest onder leiding van Mathijs Broers. We zoeken vooral enkele mannen om ons te versterken.

We repeteren op woensdagavond van 20.00 u tot 22.00 u in de gymzaal van OBS De Kring, Parklaan 108, onder leiding van dirigent Piet Philipse. De kosten voor deelname aan dit project bedragen € 60, inclusief de muziek. Belangstellenden kunnen meer informatie vragen of zich opgeven bij secretaris [at] haarlemskoorlokaal.nl

secretaris [at] haarlemskoorlokaal.nl

Rubriek: koor zoekt leden

Händel’s Messiah

Zing de Messiah mee met Oratoriumkoor Kennemerland

Jubileumconcert vanwege 110-jarig bestaan van het koor, vanwege Corona een jaar uitgesteld.

Ben je een geoefende zanger met koorervaring en wil je graag de Messiah (opnieuw) zingen? Sluit je dan aan bij ons koor en doe mee met onze uitvoering op 25 februari 2023 in de Philharmonie in Haarlem.
Ons koor (70 leden) heeft plaats voor (project) leden bij de sopranen, tenoren en bassen.
Er wordt bij ons hard gewerkt op de repetities. De sfeer is gezellig: elke maand een koorborrel.
De repetities zijn op dinsdagavond van 19.45-22.00 in gebouw Zang en Vriendschap, Jansstraat 71, 2011 RW Haarlem.

Aanmelden via een mail naar secr [at] koor-kennemerland.nl.
Kijk voor meer informatie over ons koor op www.koor-kennemerland.nl.

Rubriek: koor zoekt leden

ENTHOUSIASTE TENOREN en BASSEN gezocht voor klein project in juni met Vrouwenkoor HOOR HAAR in juni 2023

Op zaterdag 24 juni geven wij een concert in de Remonstrantse Kerk waarbij wij voor uitvoering van het prachtige Stabat Mater van J.G. Rheinberger en The Storm van J. Haydn tenoren en bassen zoeken.

Onze zeer gedreven en ambitieuze dirigent is Dirk Kaandorp en de orgel- en pianobegeleiding wordt verzorgd door de bekende Haarlemse Gerrie Meijers.
Dirk Kaandorp stuurt na je aanmelding de partituren en bijbehorende oefenbestanden. Hiermee ga je zelfstandig aan de slag om je in juni goed voorbereid bij ons te kunnen aansluiten. Er zijn geen kosten aan je deelname verbonden.
Om de tijdsinvestering compact te houden ziet de planning er als volgt uit:
1) Zaterdag 10 juni studiedag van 10.00 tot 15.00 uur voor iedereen
2) Donderdag 15 juni van 20.00 tot 22.00 uur gezamenlijke repetitie
3) Donderdag 22 juni van 22.00 tot 22.15 uur generale
4) Zaterdag 24 juni om 16.00 concert

Welkom!

Mirjam Schellekens, secretaris, mtmschellekens [at] gmail.com

Rubriek: koor zoekt leden

HKK ZOEKT TENOREN EN BASSEN

Het Haarlems Klein Koor is een levendig, serieus werkend koor van geoefende zangers met een zeer gevarieerd repertoire van middeleeuws tot hedendaagse werken. Wij zijn op zoek naar tenoren en bassen.

Het HKK heeft een zeer gevarieerd repertoire en legt daarbij soms verbanden met andere disciplines, zoals dans of literatuur. Zo vierden we in 2013 de tweehonderdste verjaardag van het koninkrijk met zelf uit de archieven opgediepte Nederlandse muziek. In 2015 volgde met groot succes een zelf bewerkte en prachtig geënsceneerde versie van The Fairy Queen van Henry Purcell en we zongen in 2017 muziek uit de roerige jaren dertig in Berlin, Paris en New York. In 2020 herdachten we 75 jaar na dato het einde van de Tweede Wereldoorlog met het programma Verlangen naar bevrijding. In de zomer van 2022 hebben wij de Petite Messe Solennelle van Gioachino Rossini uitgevoerd.
We zingen graag met een evenwichtige bezetting van 6 zangers per stemgroep en zijn daarom op zoek naar tenoren en bassen.

Wil je meezingen in ons koor?
Neem dan voor meer informatie of aanmelding contact met ons op via info [at] haarlemskleinkoor.nl of bel met Emmy Schreuder 023 5240772 of 06 40253348.
Meer informatie over ons koor vind je ook op onze website www.haarlemskleinkoor.nl.
De repetitieavonden zijn op dinsdag in de muziekschool van Overveen.

Rubriek: koor zoekt leden

Concertkoor Haarlem zoekt alten, tenoren en bassen.

Zing mee in een levendig kwaliteitskoor.

Concertkoor Haarlem is een verjongend kwaliteitskoor van rond 85 geoefende zangers die graag een uitdaging aangaan. We staan bekend om de transparante koorklank en een artistieke programmering. Het is een bijzondere ervaring om met topsolisten en een beroepsorkest uitvoeringen te geven.
Wij willen ons koor graag uitbreiden met leden met koorervaring. Daarbij zijn we vooral op zoek naar nieuwe alten, bassen en tenoren. Wil je meezingen in een koor dat grote klassieke koorwerken op hoog niveau uitvoert, dan nodigen we je van harte uit om eens een avond vrijblijvend de repetitie bij te wonen. We repeteren op maandagavond van 20.00 – 22.15 uur in de Kerk van de Nazarener, Zijlweg 218, 2015 CK Haarlem. Gratis koffie/thee en parkeren. Kijk ook op www.concertkoorhaarlem.nl/zingmee

Stuur voor meer informatie een bericht naar info [at] concertkoorhaarlem.nl

Rubriek: koor zoekt leden

Vrouwenkoor zoekt nieuwe leden

Voor enthousiaste vrouwen zonder hoogtevrees

Baba Jaga is een vrouwenkoor dat in kleine formatie zingt. Op dit moment hebben we 12 leden en zijn we op zoek naar 2 hoge sopranen en 1 mezzo.
Ons repertoire is divers, maar doorgaans zingen we klassieke liederen. Michelle Mallinger is onze creatieve en inspirerende dirigente.
We zijn nu bezig met een Frans repertoire (Massenet, Poulenc, Gounod en Debussy) voor ons concert op 11 februari 2023 in het Verhalenhuis in Haarlem.
Heb je interesse en kun je noten lezen of zelfstandig muziek instuderen met behulp van muziekbestanden? Neem dan contact op met onze voorzitter Marian Windt. Haar mailadres is: mjcwindt [at] gmail.com
Op woensdagavond repeteren we van 20.00-22.00 uur in de RK kerk te Bloemendaal.
Informatie kun je ook vinden op Facebook: www.facebook.com/babajagakoor

E-mail: mjcwindt [at] gmail.com

Rubriek: algemeen

Het Levenslied in smartlappen, opera en folk in Theater De Liefde Haarlem

CONNECT! is een verbindend Haarlems muziekevenement, speciaal voor alle stadsgenoten, liefhebbers en nieuwsgierigen.

Een avondje CONNECT! wordt gemaakt door professionele internationale en Haarlemse musici en is bedoeld voor iedereen die van muziek houdt en ervoor open staat om grenzen te verleggen. We verbinden muziekgenres aan elkaar, van klassiek tot rap, van folk tot levenslied en opera. Connect! moedigt aan om buiten de lijntjes te kleuren, hokjes om te gooien en grenzen te verleggen.
Op 22 november gaan we in Theater de Liefde in Haarlem het Nederlandse levenslied vieren, gezongen door de Haarlemse volkszanger Dean Molenaar. Hij gaat de muzikale dialoog aan samen met rising operastar Maya Yahav Gour en de Oekraïense zangeres Maryana Golovchenko. Benieuwd naar de connectie tussen deze drie stijlen? Kom naar Theater De Liefde op 22 november om 20 uur!

website: www.connect-haarlem.nl
e-mail: info [at] connect-haarlem.nl
Datum evenement: Dinsdag 22 november 2022, 20 uur

Rubriek: koor zoekt leden

Kort project Stabat Mater

Hoge sopranen voor project Stabat Mater van Pergolesi

Vrouwenkoor Baba Jaga zingt het Stabat Mater van Pergolesi op zondag 2 april om 10.30 uur in een muziekdienst in Haarlem.
Wij zoeken voor dit miniproject hoge sopranen met zangervaring. De repetities gaan 15 februari van start.
Op woensdagavond oefenen wij van 20.00-22.00 uur in de R.K. kerk te Bloemendaal.
Heb je belangstelling? Neem dan contact op met onze voorzitter Marian Windt.
Mailadres: mjcwindt [at] gmail.com

mjcwindt [at] gmail.com

Rubriek: koor zoekt dirigent

Haarlems Koor Lokaal zoekt een nieuwe dirigent

Haarlems Koor Lokaal is een kamerkoor met 18 leden. We zoeken per 1 april een nieuwe dirigent, die zich wil inzetten om het beste uit ons te halen

Ons koor bestaat al ruim 30 jaar. We zingen graag serieus, maar houden ook van gezelligheid. We zingen muziek van renaissance tot 20e eeuws. We bereiden nu een concert voor waarop we samen met het Kennemer Jeugd Orkest onder leiding van Mathijs Broers het Gloria van Vivaldi uitvoeren. Dat vindt plaats op 19 maart. Daarna willen we samen met de nieuwe dirigent aan een volgend uitdagend programma gaan werken.
We repeteren op woensdagavond van 20.00 u tot 22.00 u in de gymzaal van OBS De Kring, Parklaan 108.
Zie ook onze website: www.haarlemskoorlokaal.nl

Belangstellenden kunnen contact opnemen met de secretaris ( Anneke Don) via secretaris@haarlemskoorlokaal.nl