Zoekt uw koor een nieuwe dirigent of leden? Organiseert u een workshop of zoekt u een repetitieruimte? Plaats dan hier uw oproep! Let wel: het gaat hier niet om concertaankondigingen; deze kunt u kwijt in de agenda! De webredactie plaatst uw bericht na goedkeuring.

Rubriek: koor zoekt leden

Projectleden voor Dark Night of the Soul van Ola Gjeilo

Laat je je graag verrassen door melodieuze hartverwarmende muziek uit Noord-Europa? Heb je zin om mee te zingen met een ambitieus amateurkoor dat graag hedendaagse klassieke muziek zingt?

Vocaal Ensemble Puisque Tout Passe zoekt 2 bassen, 2 tenoren en een hoge sopraan. Zing met ons mee in een project met koormuziek van Scandinavische componisten. De kern van het programma wordt gevormd door twee werken van de Noorse componist Ola Gjeilo (1978): het beroemde "Northern Lights" en de Nederlandse premiere van "Dark Night of the Soul" met piano en strijkwartet.

Ben je beschikbaar vanaf 7 januari op de dinsdagavonden, een studiedag op 25 januari, de generale repetitie op 14 februari en de concerten in de Waalse kerk op 15 en 16 februari?

Meld je dan aan als projectzanger bij Mariëlle Gerritsen (koorlid) M 06-22506475 of via info [at] puisquetoutpasse.nl onder vermelding van je stemsoort en zangervaring.
Zie voor meer informatie www.puisquetoutpasse.nl .

Rubriek: koor zoekt leden

Hoge sopraan gezocht

Kleinvrouwenkoor BabaJaga zoekt een hoge sopraan!
Kom luisteren naar ons concert met de titel Queens op 25 januari 2020 om 20.00 in het Rosenstock Huessyhuis te Haarlem.

BabaJaga is een vrouwenkoor dat zingt in een kleine formatie o.l.v. dirigente Michelle Mallinger. Een bijzondere uitdaging voor de zangers met de mogelijkheid een intieme sfeer te creëren voor de luisteraars. BabaJaga bestaat momenteel uit veertien enthousiaste zangeressen. Het streven is te groeien naar een koor van maximaal zestien leden. Het repertoire van Baba Jaga is breed: meestal wordt klassiek repertoire gezongen, maar het koor zingt ook graag en regelmatig wereldmuziek, ballads en volksliedjes.

Repetitie: woensdagavond van 20.00-22.15 in de Muziekschuur te Bloemendaal.

voorzitter babajaga [at] gmail.com

Rubriek: koor zoekt leden

Mannenstemmen tussen Tenor en Bas in!

Nog 2 baritons en we zijn compleet!

Als ensemble willen we graag ook zes-stemmig gaan zingen,
maar dan hebben we nog 2 baritons nodig.
Eén die bij vier-stemmige liederen zich bij de tenoren aansluit en
één die zich bij de bassen aansluit!

We studeren zelf onze partij thuis in en 1x in de 3 weken komen wij op een zaterdagmiddag bij elkaar om samen te zingen!

Ben jij degene die we zoeken??

Bassen, Tenoren, Alten, Mezzo's en Sopranen
verwelkomen je met open armen!

Je kunt informatie aanvragen of je opgeven bij Hanneke Metz, hanneke.metz1 [at] gmail.com

Rubriek: koor zoekt leden

DAMES EN HEREN!

Vocaal ensemble ‘Sola Re Sonare’ zoekt voor haar volgende project extra bassen, hoge sopranen en een lage alt!

‘Sola Re Sonare’ is een enthousiast kamerkoor uit Heemstede en repeteert in de Bavo aan de Herenweg. Een kerk met een prachtige akoestiek.
Het koor zingt klassieke muziek van renaissance tot hedendaags uit alle windstreken en heeft twee keer per jaar een workshop onder leiding van een zanger van het Nederlands Kamerkoor.
Na 24 november begint het koor aan een nieuw project: dubbelkorige werken van de familie Bach!!
Kun je noten lezen en ben je in staat zelf de muziek in te studeren? Dan ben je van harte welkom op woensdagavond van 20.15 tot 22.15.

solaresonareannette [at] gmail.com

Rubriek: koor zoekt leden

Mannen gevraagd..!

Coro Cantoro vertolkt vele Cubaanse liedjes die hun oorsprong vinden in de Afro-Cubaanse traditie. Ook liedjes uit Zuid-Amerika en composities van dirigent Jorge Martínez Galán staan op het repertoire

Ons koor komt graag in contact met mannen - met name bassen (maar ook tenoren zijn van harte welkom!) - die onze gelederen willen komen versterken, of eerst eens nader kennis willen maken met Coro Cantoro.

Hoofddoel van Coro Cantoro is bijdragen aan het verbreiden van de Afro-Cubaanse en Zuid-Amerikaanse zang en muziek, waarbij plezier in het zingen centraal staat. De universele taal van de zang/muziek draagt volgens Coro Cantoro bij aan het slaan van bruggen tussen de diverse culturen. Vandaar de veel gehoorde uitspraak van Jorge Martínez Galán: “Doe maar lekker zingen!”

Alle liedjes worden in het Spaans gezongen, maar beheersing van de Spaanse taal of zangervaring zijn geen vereisten om lid te kunnen worden van Coro Cantoro.
Zie voor meer informatie: www.corocantoro.nl

Contactpersonen:
Jorge Martínez Galán, dirigent/artistiek leider
info [at] galan.biz
Rob Reijgersberg, koorlid
M 06-30877401
E robreijgersberg [at] xs4all.nl

Rubriek: koor zoekt leden

Haarlem Voices zoekt (lage) bas!

Op zoek naar een koor die het avontuur aangaat? Zoek dan niet verder!

Haarlem Voices, een gedreven vocaal ensemble, is op zoek naar een (lage) bas!

Wij zijn een klein op elkaar afgestemd ensemble dat het avontuur graag aangaat. Gevarieerde programma’s, (buitenlandse) optredens en samenwerking met diverse orkesten en organisaties kenmerken het koor.

Heb jij een mooie vocale toon en ben jij in staat om zelfstandig je eigen partij in te studeren? Kan je goed en vlot van blad lezen en ben je bereid zangles te nemen? Meld je dan aan voor een auditie. Gelet op de samenstelling van de stemgroep gaat de voorkeur uit naar een jongvolwassen zanger.

Haarlem Voices repeteert elke dinsdag van 19.30 - 22.00 uur in gebouw Klarenhof, Brouwersplein 45, 2013 PH Haarlem. Op onze website www.haarlemvoices.nl vind je meer informatie over het koor.

Je kunt hiervoor, of voor het verkrijgen van meer informatie, contact opnemen met Abel Boor via 06-45736109 of info [at] haarlemvoices.nl

Rubriek: koor zoekt leden

TENOREN LAAT JE HOREN!

Het gemengd koor Zuid-West is vooral op zoek naar TENOREN. Ook in andere stemgroepen is er plaats voor nieuwe leden.

Ons repertoire is zeer gevarieerd van Beatles tot Bach.

In ons aanstaande Kerstconcert op 20 december zingen wij oude en nieuwe kerstliederen (1500 tot heden). Wij willen hier ook graag de tenorstem in horen.

Dus: TENOREN LAAT JE HOREN!

Voor informatie:
gem.koorzuidwest [at] hotmail.com
of 023-5286345 Ria Vinken (voorzitter)

Rubriek: algemeen

Oproep kerstsamenzang

Op 24 december, Kerstavond, als het donker is, tegen 20.00 uur verzamelen buurbewoners rond het podium om gezamenlijk de kerstdagen in te zingen !
Zaanenpark zoekt zangers !

Kerstsamenzang in het Zaanenpark

Op 24 december, Kerstavond, als het donker is, loopt tegen 20.00 uur het Zaanenpark in Haarlem-Noord. Buurtbewoners verzamelen zich rond het podium dat verlicht is met bontgekleurde gloeilampen. Het is weer tijd voor de jaarlijkse Kerstsamenzang in het Zaanenpark. We zijn bezig met de voorbereidingen van de 13 editie.
Voorgaande jaren is heeft er steeds ( een afvaardiging ) van een haarlems koor de buurtzang aangejaagd. Vorig jaar hebben we geëxperimenteerd met vooruitlopend op de kerstsamenzang met een aantal inzing avonden met basis van goede zangers olv een dirigent aangevuld met buurtgenoten.

We zoeken voor dit jaar nog een ( deel van) een koor, eventueel met dirigent die er weer een geweldige samenzang van kan maken !

Inititatiefgroep kerstsamenzang / stichting buurtevenementen Zaanenpark
evenement [at] posthuis.info
Voorzitter Michiel Groothuis +32 6 18 17 84 28
Muzikale creatieveling Gunther Immer +31 6 45 16 17 06

Rubriek: koor zoekt leden

Tenor gevraagd

Vocaal Ensemble La Grenouille zoekt een tenor voor het huidige project bestaande uit klassieke kerstliederen en voor ons jubileumconcert volgend jaar.

Vocaal ensemble La Grenouille zoekt een tenor voor ons kerstconcert op 15 december 2019. Het koor zingt klassieke kerstliederen van het jaar 1500 tot nu.

Ook voor ons jubileumconcert op 15 november 2020 zoeken we een tenor. We zingen dan liederen uit de Barok o.a. van Bach en Monteverdi.

info [at] lagrenouille.nl