Zoekt uw koor een nieuwe dirigent of leden? Organiseert u een workshop of zoekt u een repetitieruimte? Plaats dan hier uw oproep! Let wel: het gaat hier niet om concertaankondigingen; deze kunt u kwijt in de agenda! De webredactie plaatst uw bericht na goedkeuring.

Rubriek: koor zoekt leden

ENTHOUSIASTE TENOREN en BASSEN gezocht voor klein project in juni met Vrouwenkoor HOOR HAAR in juni 2023

Op zaterdag 24 juni geven wij een concert in de Remonstrantse Kerk waarbij wij voor uitvoering van het prachtige Stabat Mater van J.G. Rheinberger en The Storm van J. Haydn tenoren en bassen zoeken.

Onze zeer gedreven en ambitieuze dirigent is Dirk Kaandorp en de orgel- en pianobegeleiding wordt verzorgd door de bekende Haarlemse Gerrie Meijers.
Dirk Kaandorp stuurt na je aanmelding de partituren en bijbehorende oefenbestanden. Hiermee ga je zelfstandig aan de slag om je in juni goed voorbereid bij ons te kunnen aansluiten. Er zijn geen kosten aan je deelname verbonden.
Om de tijdsinvestering compact te houden ziet de planning er als volgt uit:
1) Zaterdag 10 juni studiedag van 10.00 tot 15.00 uur voor iedereen
2) Donderdag 15 juni van 20.00 tot 22.00 uur gezamenlijke repetitie
3) Donderdag 22 juni van 22.00 tot 22.15 uur generale
4) Zaterdag 24 juni om 16.00 concert

Welkom!

Mirjam Schellekens, secretaris, mtmschellekens [at] gmail.com

Rubriek: koor zoekt leden

OctOpus zoekt bas, tenor en alt

Ervaren zangers, meld je aan!

Wij zijn OctOpus uit Haarlem: een gezellig en hecht amateur ensemble, een dubbelkwartet mét ambitie. Zing jij ook graag meerstemmig klassiek a capella repertoire en heb je ervaring met zingen in een koor of een ensemble? Dan zoeken wij jou! Het is handig als je noten kunt lezen en je in staat bent om thuis op je eigen manier zelfstandig je partij in te studeren. Leeftijd speelt geen rol. Belangrijk is met elkaar harmoniëren. Naast zangkwaliteit en muzikaliteit vinden wij de persoonlijke 'klik' erg belangrijk en tevens dat je met een zelfverzekerde uitstraling, bezieling en plezier je partij kunt dragen.
Wij repeteren 1 keer per week op de dinsdagavond van 20:00 uur tot 22:00 uur in Haarlem-Noord onder leiding van de enthousiaste Sarah Elias.

OctOpus op Youtube

Website: octopus-vocaalensemble.nl
Mail naar: vocaal.ensemble.octopus [at] gmail.com

Volg ons op Facebook
(Hier zijn wij te bereiken via Facebook Messenger)

Rubriek: koor zoekt dirigent

Haarlems Koor Lokaal zoekt een dirigent

Haarlems Koor Lokaal is een gemengd kamerkoor met 20 leden. We houden van zingen, maar ook van gezelligheid; niet voor niets bestaan we volgend jaar 35 jaar!

We zingen meestal vierstemmige muziek, van renaissance tot hedendaags; vaak a capella, maar ook wel met pianobegeleiding, een ensemble of zelfs een heel orkest.
We repeteren op woensdagavond, van 20.00 tot 22.00 uur in de voormalige gymzaal van OBS De Kring aan de Parklaan te Haarlem.
We zijn op zoek naar een ervaren koordirigent die ons op de piano kan begeleiden, bij voorkeur uit Haarlem of omgeving. Startdatum in overleg te bepalen,

U kunt bellen ( 0618609405) of mailen (secretaris@haarlemskoorlokaal.nl) met de secretaris van het koor, Anneke Don

Rubriek: koor zoekt leden

Zing mee met het Haarlems Gemengd Koor

Welkom op de open repetitie op dinsdagavond 13 juni waarbij we starten met oefenen voor het tweejaarlijkse Weihnachtsoratorium 10 december in de PHIL en tevens onze maandelijkse borrel hebben.

Het HGK is een gemengd koor van 65 leden en bestaat al meer dan 100 jaar. Gezongen worden Oratorium- en Klassieke werken.
We hebben vooral behoefte aan uitbreiding met bassen, tenoren en hoge sopranen maar elke stemsoort is vooralsnog welkom.
Ook projectzangers voor het Weihnachtsoratorium zijn van harte welkom. We zingen Cantates 1, 3, 5 en 6. Je neemt deel aan de repetities en doet een kleine stemtest. De kosten zijn € 75,-. Leden van andere koren en houders HaarlemPas betalen de helft.
De repetities zijn op dinsdagavond van 19.45-22.00 uur in de Remonstrantse Kerk, Oranjekade 1, Haarlem.

Meer info over het HGK op www.hgk-koor.nl
Aanmelden of vragen kan per mail naar post.hgk [at] gmail.com

Rubriek: koor zoekt leden

Projectzangers voor het Jubileumconcert van Puisque tout Passe

In 2023 viert Vocaal Ensemble Puisque tout Passe uit Haarlem haar 30 jarig jubileum met opnieuw een uitdagend programma voor zangers en publiek. Ervaren koorzangers kunnen mee doen met deze concerten 30 september en 1 oktober 2023.

Puisque tout Passe legt zich toe op de uitvoering van niet alledaagse klassieke muziek uit de 20e en 21e eeuw.
Puisque tout Passe heeft met dirigent René Nieuwint een ontwikkeling doorgemaakt in klankkleur, intonatie en uitdrukkingskracht. Met uitdagende thematische programma’s weet het koor een steeds groter publiek aan zich te binden, resulterend in een hoge zaalbezetting en lovende recensies. ‘Als vanouds’ opgebouwd rond twee weinig uitgevoerde werken van 20e en 21e eeuwse componisten, namelijk George Antheil en Daan Manneke, aangevuld met werken van Franz Liszt en Samuel Barber.
Meezingen?
Ben je een ervaren koorzanger en wil je meezingen met ons jubileumconcert? Stuur dan een mail naar info [at] nieuwint.nl

Kijk voor meer informatie op www.puisquetoutpasse.nl.
info [at] puisquetoutpasse.nl

Rubriek: algemeen

Dirigent zoekt koor voor de maandag of dinsdag

Enthousiaste, ervaren en kundige dirigent Bas Halsema (1977, Haarlem) zoekt een ambitieus koor in de regio Haarlem.

Bas Halsema (1977) ging naar Kathedrale Koorschool St. Bavo in Haarlem. Hij de studeerde koordirectie aan het Conservatorium van Amsterdam bij Jos Vermunt en Jos van Veldhoven. Tussen 1998 en 2000 bekwaamde hij in Engeland bij het Truro Cathedral Choir onder leiding van Andrew Nethsingha met veel aandacht voor Choral Evensong. In 2003 en 2004 nam hij deel aan de Kurt Thomas dirigentencursus en kreeg les van o.a. Micha Hamel, Daniël Reuss, Rob Vermeulen en Hans Leenders. In 2013 nam hij deel aan de eerste internationale dirigenten masterclass met Daniel Reuss en Hans Leenders met het koor Studium Chorale. Bas dirigeert al jaren meerdere koren en heeft bijzondere affiniteit met het Gregoriaans. Hij heeft ruimte op de maandag- of dinsdagavond en te porren voor de meeste stijlen.

Bas Halsema is te bereiken op 06 46404333

Rubriek: koor zoekt leden

Open repetities bij Concertkoor Haarlem

Kom op 22 mei en 15 juni naar de openbare repetities van Concertkoor Haarlem

Concertkoor Haarlem is een verjongend koor dat onder leiding van dirigent Bernhard Touwen een variëteit aan grote werken uitvoert. Het koor is na de coronaperiode flink gegroeid maar er is nog plek voor nieuwe leden. Ben jij een geoefende zanger en wil je graag zingen in een koor dat een hoog niveau nastreeft, kom dan langs op een van onze openbare repetities op maandag 22 mei of 5 juni. Luister en zing mee, maak kennis met de leden en de dirigent en stel vast dat dit het koor is waar je altijd naar op zoek was. Welkom! Als je een mailtje naar info [at] concertkoorhaarlem.nl stuurt zorgen wij er voor dat er bladmuziek voor je klaar ligt.
Concertkoor Haarlem repeteert op de maandagavond van 20.00 – 22.15 uur in de Kerk van de Nazarener, Zijlweg 218, 2015 CK Haarlem. Gratis koffie en parkeren.

Stuur voor meer informatie een bericht naar info [at] concertkoorhaarlem.nl of kijk op www.concertkoorhaarlem.nl