Zoekt uw koor een nieuwe dirigent of leden? Organiseert u een workshop of zoekt u een repetitieruimte? Plaats dan hier uw oproep! Let wel: het gaat hier niet om concertaankondigingen; deze kunt u kwijt in de agenda! De webredactie plaatst uw bericht na goedkeuring.

Rubriek: koor zoekt dirigent

Haarlems Koor Lokaal zoekt een nieuwe dirigent

Haarlems Koor Lokaal is een kamerkoor van op dit moment 16 zangers. We zoeken een enthousiaste dirigent die zich wil inzetten om het beste uit ons te halen.

Ons koor bestaat al ruim 30 jaar. We zingen graag serieus, maar houden ook van gezelligheid. We zingen muziek van renaissance tot 20 eeuws. We hebben net o.a. het requiem van Fauré uitgevoerd en willen samen met de nieuwe dirigent een volgend uitdagend programma gaan opstellen en instuderen.
We repeteren op woensdagavond van 20.00 tot 22.00 uur in de gymzaal van basisschool De Kring ( Parklaan 108) Zie ook onze website: www.haarlemskoorlokaal.nl

Belangstellenden kunnen contact opnemen met de secretaris (Anneke Don) : secretaris [at] haarlemskoorlokaal.nl

Rubriek: koor zoekt leden

Projectzangers gezocht voor dubbelkorige mis Martin

Haarlem Voices zingt: dubbelkorige mis van Martin, 8 Chansons van Poulenc en 2 Composizioni Corali van Pizetti.
Wil je dit project met ons mee zingen?

Haarlem Voices voert dit concert met een grotere bezetting uit en zoekt zangers van alle stemgroepen. Koorervaring gewenst en in staat om zelfstandig je eigen partij in te studeren.

Repetities: dinsdagavond 19:30-22:00 vanaf 7 juni.
Concerten: 2 en 9 oktober 2022 in Haarlem.

Website: www.haarlemvoices.nl
Neem bij interesse contact op met Abel Boor: 0645736109

Rubriek: koor zoekt leden

Vocaal ensemble Sola Re Sonare zoekt (PROJECT)LEDEN

Houd je net als wij van avontuur? Grijp de kans om mee te zingen met de wereldpremière van een compositie voor koor en gitaarorkest!

Op 13 november 2022 geeft Sola Re Sonare een concert waarin muziek wordt gezongen van componisten uit landen rondom de Oostzee, van renaissance tot hedendaags. Daarnaast klinkt er een spiksplinternieuw muziekstuk voor koor en een gitaarorkest. Eén van de delen is gebaseerd op het volksliedje ‘Ik ging op enen morgen al naar den Aerdenhout’. Het stuk gaat over de zeevaart en brengt ons vanuit de Oostzee weer terug naar huis.

Voor dit project zoeken we nog zangers voor alle stemgroepen.

• Kun je zingen en noten lezen?
• Houd je van het klassieke repertoire in de volle breedte?
• Ben je op woensdagavond vrij?

Kom dan eens vrijblijvend met ons meezingen. We repeteren in de St. Bavo van Heemstede, op de hoek van de Herenweg en de Kerklaan op woensdagavond van 20.00 tot 22.00.

Voor meer informatie kun je terecht op onze website: www.solaresonare.nl of mailen naar onze secretaris Lenneke Lennings: secretaris [at] solaresonare.nl

Rubriek: koor zoekt leden

Vocaal Ensemble La Grenouille zoekt nieuwe leden

Nieuwe leden gezocht voor een ambitieus kamerkoor!

Vocaal Ensemble La Grenouille zoekt voor alle stemgroepen nieuwe leden. La Grenouille is een ambitieus kamerkoor dat onder leiding van Chris Frölich probeert een zo hoog mogelijk niveau te halen. Daarnaast is gezelligheid ook belangrijk. We repeteren elke woensdagavond achter de Mariakerk in Haarlem-Noord. Voor meer informatie verwijzen we naar de website van La Grenouille. www.lagrenouille.nl

info [at] lagrenouille.nl

Rubriek: koor zoekt leden

VROUWENKOOR HOOR HAAR verwelkomt nieuwe LEDEN en PROJECTLEDEN

PROJECTLEDEN gezocht voor deelname op 29 mei aan onze "corona karavaan" (met kleine optredens in verschillende verpleeghuizen) en aan twee concerten op 18 en 19 juni. Ook NIEUWE LEDEN zijn welkom!

Ons vrouwenkoor bestaat ruim 30 jaar en is een hechte groep waarin jij als nieuw (project)lid zeer welkom bent. Na twee jaar repetities via zoom en op prachtige (half)buiten locaties zijn wij weer terug op onze vertrouwde locatie: het speeltuingebouw op het Brouwersplein in de Leidse buurt. Daar repeteren wij elke donderdagavond van 20.00 - 22.15 uur onder de deskundige en stimulerende leiding van Dirk Kaandorp. Hij zet steeds al onze oefenbestanden in Dropbox, een prettige hulp bij zelfstudie. Ons repertoire is vooral klassiek romantisch, met regelmatig uitstapjes naar andere genres.
Ons koor telt 18 leden, er is ruimte voor nieuwe leden in alle stemgroepen.
Nieuwsgierig..? Neem vooral contact op, dan kunnen we je verder informeren. Kijk intussen alvast op www.vrouwenkoorhoorhaar.nl

Mirjam Schellekens, secretaris, mtmschellekens [at] gmail.com of 0620407104
www.vrouwenkoorhoorhaar.nl

Rubriek: koor zoekt leden

Bas gezocht

Bas gezocht voor gezellig koor

Wij zoeken voor ons Koor “Picantum” een Bas.
Picantum is een koor waarvan de meeste leden in of rondom de Kleverparkbuurt in Haarlem wonen of woonden. Picantum bestaat al ongeveer 30 jaar en momenteel hebben we 5 sopranen, 4 alten, 4 tenoren en 3 bassen en een heel goede dirigent. Wij zingen elke week op dinsdagavond van 20.00 uur tot 22.00 uur in de St.Raphaelkapel in Bloemendaal. Alle huidige koorleden zijn 60 plus, maar jongere leden zijn van harte welkom.
Ons repertoire varieert van renaissancemuziek, barokmuziek tot moderne koormuziek. De meesten van ons kunnen redelijk tot goed noten lezen.
Een of twee keer per jaar treden we op.
We houden ook van een gezellige nazit, die door Corona helaas in het gedrang is gekomen. Maar we pakken die draad ook zeker weer op.

Als je interesse hebt kun je contact opnemen met Paul van Os via paulvanos2011 [at] hotmail.com en regelen we dat je een keer komt meezingen en kennismaken.

Rubriek: koor zoekt leden

Vocaal ensemble Kwarts zoekt een Sopraan

Je bent welkom om een repetitie bij te wonen

Ons koor bestaat uit 16 zangers. We zingen op donderdagavond in Heemstede.
We bereiden ons thuis voor zodat we tijdens de repetitie al fijn met elkaar kunnen zingen.
En we hebben het gezellig met elkaar!
Dus neem contact op en/ of kom eerst luisteren naar ons concert op 20/5

Afra Essen
Info [at] vocaalensemblekwarts.nl
0642427327

Rubriek: koor zoekt leden

Baba Jaga zoekt verse vrouwenstemmen

Plaats voor zangeressen in alle stemgroepen! Baba Jaga is een klein vrouwenkoor dat meer dan twintig jaar bestaat. Iedere stem doet ertoe en geeft het resultaat kleur.

Het repertoire is doorgaans klassiek, van middeleeuwen tot heden, met zo nu en dan een knipoog naar de jazz- of popmuziek. Onlangs hebben we ons 20-jarig jubileum gevierd met een groots concert inclusief muzikale begeleiding en solisten. Onze inspirerende dirigent Michelle Mallinger besteedt veel aandacht aan stemvorming. We zingen twee-, drie- en zelfs vierstemmig! Nu wordt gerepeteerd voor deelname aan de Hofjesconcerten in Haarlem met muziek uit alle windrichtingen. Van musical tot Monteverdi. We zijn met z’n negenen. Daarom hebben wij plek voor ervaren zangeressen in álle stemsoorten. Kun je noten lezen of met hulp van een muziekbestandje jouw partij thuis eigen maken en heb je zin om met ons mee te komen zingen? Mail ons en kom een keer langs om vrijblijvend de sfeer te proeven.

Repetitie op woensdag van 20 tot 22 uur in de RK kerk in Bloemendaal aan het Bispinckpark 1
Marian, mjcwindt [at] gmail.com
Facebook https://m.facebook.com/babajagakoor