Zoekt uw koor een nieuwe dirigent of leden? Organiseert u een workshop of zoekt u een repetitieruimte? Plaats dan hier uw oproep! Let wel: het gaat hier niet om concertaankondigingen; deze kunt u kwijt in de agenda! De webredactie plaatst uw bericht na goedkeuring.

Rubriek: algemeen

Unieke openbare zangworkshop

Ooit gedacht een workshop te kunnen volgen bij een zanger uit het Nederlands Kamerkoor, Huelgas Ensemble of Capella Amsterdam? Vang ze alle drie in één klap bij de workshop door Stefan Berghammer!

Op zaterdag 26 november organiseert Vocaal ensemble Sola Re Sonare een zangworkshop onder leiding van Stefan Berghammer.

Stefan wil zich met ons, na een paar opwarmoefeningen, op de techniek concentreren. ‘Oefeningen die men mee naar huis kan nemen'. Alle belangrijke componenten worden behandeld (denk aan adem, klinkers, kopresonantie, tong, verbinding klinkers medeklinkers).
Ook wil hij graag ‘het plezier van vocaliseren’ opwekken.

In twee korte muziekstukjes gaat hij deze technische items toepassen en ons het verschil laten horen tussen hoe het klinkt vóór het oefenen en daarna. Intonatieoefeningen gaan daarbij hand in hand.

Geef je snel op want vol = vol!!
Er is plaats voor maximaal 30 deelnemers.

www.solaresonare.nl
secretaris [at] solaresonare.nl

Rubriek: koor zoekt leden

Kuja Kuimba (kom zingen!) bij Wereldmuziekkoor Passion uit Uithoorn

Heeft u PASSIE voor muziek en schrikt u niet van vreemde talen, uitdagende ritmes, exotische klanken en een klein beetje choreografie?
Dan bent u bij Wereldmuziekkoor Passion op uw plek!

Wereldmuziekkoor Passion uit Uithoorn heeft nog plek voor enkele enthousiasme koorleden. Onder leiding van onze nieuwe dirigent, Hans van Rutten uit Haarlem, komen we na deze zware coronaperiode weer helemaal tot bloei.
We zijn vooral op zoek naar hoge sopranen en tenoren, maar iedereen is van harte welkom om vrijblijvend een repetitie bij te wonen op de maandagavond in Uithoorn. Of kom naar de gratis workshop op maandag 26 september 2022, aanvang 20:00 uur, in onze gloednieuwe repetitieruimte in Uithoorn. Mail naar secretaris [at] passionkoor.nl of kijk op de website www.passionkoor.nl en krijg een beeld van het bijzondere repertoire van dit wereldmuziekkoor.
Natuurlijk treedt Passion ook op tijdens Korenlint: om 14:30 uur aan de Hagestraat 10 en 16:00 uur aan de Wilhelminastraat 22. Tot dan!

Mail naar secretaris [at] passionkoor.nl

Rubriek: koor zoekt leden

Heren, zingen is echt leuk hoor!!

Zeker bij een koor als Vocaal ensemble Sola Re Sonare, hét kamerkoor van Zuid-Kennemerland in Heemstede. Kom maar eens kijken. Kwaliteit en gezelligheid in één koor!

Vocaal ensemble Sola Re Sonare bestaat volgend jaar 30 jaar! Alle leden krijgen inbreng in het speciale jubileumprogramma. Op dit moment hebben we 17 leden, waaronder drie tenoren en drie bassen. Wie kan rekenen snapt dat daar wat recht te zetten valt. Wie komt onze ongelooflijk aardige mannen steun geven?

  • Houd je van klassieke koormuziek in de volle breedte?
  • Kun je zingen, noten lezen en zelfstandig je partij instuderen?
  • Ben je op woensdagavond vrij?
  • Wanneer: Van 20.00 tot 22.00 uur
  • Waar: In de Bavokerk aan de Herenweg te Heemstede


We willen tijdens de repetities graag al muziek maken, studeren doen we liever thuis.
Óók hoge sopranen zijn overigens nog welkom. Kom na ons concert van 13 november (zie elders op deze site) naar de open repetities op 16, 23 en 30 november 2022.

secretaris [at] solaresonare.nl
www.solaresonare.nl

Rubriek: koor zoekt leden

Wereldkoor Haarlem Vacatures Bas/Tenor /Alt

Met ons originele repertoire, ons enthousiasme, een open en wereldse instelling en een sprankje eigenzinnigheid geven we optredens die net zo kleurrijk zijn als onze kledingkeuze.

We zijn op zoek naar een bas /tenor /alt.

Wereldkoor Haarlem is van alle windstreken thuis. We zingen net zo lief een driestemmig Sefardisch slaapliedje als een vijfstemmig Polynesisch danslied of het zevenstemmige Onzevader in het Swahili.

Samen genieten en naar elkaar luisteren vinden we belangrijk. Het is fijn als je noten kunt lezen maar dat hoeft niet. En ook fijn als je thuis met behulp van oefenbestanden kan voorbereiden en oefenen.

Repetities op woensdagavond in Haarlem centrum.

wereldkoorhaarlem [at] gmail.com

Rubriek: koor zoekt leden

Rumours zoekt versterking in alle stemgroepen

Kom jij ons helpen om weer op te klimmen naar ons oude niveau?
Rumours is leuk, zingt een gevarieerd repertoire, en oefent op donderdagavond van 20-22 uur in de Koorschool aan de Westergracht.

Wij hebben de Corona periode overleefd, maar hebben wel iets ingeboet op bezetting, en dat doet de kwaliteit geen goed. Daarom zoeken we nieuwe leden. In alle stemgroepen kunnen we wel mensen gebruiken; koorervaring zou heel fijn zijn, maar enthousiasme is het belangrijkst.
Wij zingen een gevarieerd repertoire, waarin veel pop maar ook jazzy nummers, traditionele liedjes, en soms iets licht klassieks. Meestal in het Engels en Nederlands, maar ook in andere talen. Tijdens optredens zingen we dit allemaal uit het hoofd, muziekmappen zul je bij ons alleen tijdens repetities zien. Optredens proberen we aantrekkelijk te maken door verschillende opstellingen te kiezen en kleding op elkaar af te stemmen.
Je kunt ons horen tijdens het Korenlint op zondag 11 september.
Of bekijk onze website.

I: www.rumourshaarlem.nl
E: rumourshaarlem [at] gmail.com
T: 023-5274866

Rubriek: koor zoekt leden

Vers bloed

Puisque tout Passe uit Haarlem heeft een hechte vaste kern. Maar er zijn meer lege plaatsen dan voorheen. Sluit je aan bij dit bijzondere koor waar eigentijdse componisten worden geprogrammeerd

In alle stemgroepen zijn nieuwe leden welkom, met name hoge sopranen, tenoren en bassen. Ook is deelname op projectbasis mogelijk.

Kijk voor meer informatie op www.puisquetoutpasse.nl of neem contact op via de mail: info [at] puisquetoutpasse.nl.

Rubriek: koor zoekt leden

Wij zoeken een bas, tenor en een alt

Bassen, tenoren en alten, meld je aan!

Wij zijn OctOpus uit Haarlem: een gezellig en hecht amateur ensemble, een dubbelkwartet mét ambitie.
Zing jij ook graag meerstemmig klassiek a capella repertoire en heb je ervaring met zingen in een koor of een ensemble? Dan zoeken wij jou! Het is fijn als je noten kunt lezen en je in staat bent om thuis je eigen partij in te studeren, evt. met behulp van luister- en oefenbestanden. Leeftijd speelt geen rol. Belangrijk is met elkaar harmoniëren. Naast zangkwaliteit en muzikaliteit vinden wij de persoonlijke 'klik' erg belangrijk en tevens dat je met een zelfverzekerde uitstraling en plezier je partij kunt dragen.
Wij repeteren 1 keer per week op de dinsdagavond van 20:00 uur tot 22:00 uur in Haarlem-Noord onder leiding van de enthousiaste Sarah Elias.

Mail naar: vocaal.ensemble.octopus [at] gmail.com