Zoekt uw koor een nieuwe dirigent of leden? Organiseert u een workshop of zoekt u een repetitieruimte? Plaats dan hier uw oproep! Let wel: het gaat hier niet om concertaankondigingen; deze kunt u kwijt in de agenda! De webredactie plaatst uw bericht na goedkeuring.

Rubriek: koor zoekt leden

Meezingen met The Armed Man: A Mass for Peace

Wil je meezingen als projectzanger of lid worden van ons koor?

Koorervaring of noten lezen is geen must, wel een muzikaal gehoor om de muziek goed te kunnen zingen.

Kijk op onze website www.hgk-koor.nl voor meer informatie over ons koor.

De eerste open repetitie, tevens start van The Armed Man, is op dinsdag 18 juni om 19.15 uur.
Meld je vooraf aan via post.hgk@gmail.com met vermelding van (vermoedelijke) stemsoort.

Rubriek: koor zoekt leden

Nieuwe leden worden van harte uitgenodigd!

Van Hoge sopranen tot lage bassen.

Met name bij de hoge sopranen en de tenoren is aanvulling gewenst. Maar ook bij de andere stemmen ben je welkom.
Voor ons komend concert op 2 november (Bruckner-Mendelssohn) zijn projectleden ook zeer welkom. Zie onze website.

www.koor-kennemerland.nl

Rubriek: koor zoekt leden

Projectzangers gezocht voor Gesualdo - Stravinsky programma

Haarlems Vocaal ensemble Puisque tout Passe o.l.v. René Nieuwint brengt een programma rondom de Sacrae Cantiones van Carlo Gesualdo. Voor dit project zoeken wij een alt, een tenor en twee bassen.

Een aantal liederen is incompleet overgeleverd. Igor Stravinsky heeft vele eeuwen later aan drie daarvan zijn eigen muzikale interpretatie gegeven. In de Sacrae Cantiones mengen we vocale en instrumentale stemmen, gespeeld door twee trombonisten. Daarnaast zingt het koor op deze Cantiones geïnspireerde werken van Claudia Rumondor en Morris Kliphuis. Aangevuld met een aantal – wereldlijke - madrigalen van Gesualdo en wat kleinere werken van Stravinsky. Van 27 t/m 31 augustus repeteren wij tijdens de ‘zomerzangweek’ dagelijks een dagdeel met ondersteuning van pianist Piet Hulsbos. Tijdens de repetities op de dinsdagavond werken we verder aan dit programma. Met een selectie nemen we deel aan het Korenlint op 14 september. Op 9 (avond) en 10 november (middag) volgen twee concerten in Haarlem.

Ben jij de enthousiaste alt, tenor of bas die dit avontuur met ons aangaat? Stuur dan zo snel mogelijk maar uiterlijk 1 juli 2024 een mail met je naam, contactgegevens, stemsoort en koorervaring naar info@nieuwint.nl. Of bel meteen de dirigent René Nieuwint (06-20407413)! De kosten voor deelname bedragen € 100,-. Zomerzangweek (27/8: avond, 28/8: middag, 29/8: avond, 30/8: middag, 31/8: ochtend). Meezingen voor een deel van de tijd vanwege (werk)verplichtingen is in overleg mogelijk.