Berichten van en voor de aangesloten koren kunt u hier posten. De webredactie plaatst uw bericht na goedkeuring. Let wel: het gaat hier niet om concertaankondigingen; deze kunt u kwijt in de agenda!

Rubriek: koor zoekt leden

Kun je nog zingen, zing dan mee!

Enthousiast en gezellig koor zoekt sopranen, alten, tenoren en bassen.

Wij repeteren elke dinsdagavond van 20:00 uur tot 22:00 uur in de aula van O.B.S. de Molenwiek, Betuwelaan 2, 2036 GV Haarlem-Schalkwijk.
We zingen een gevarieerd repertoire van opera, operette, musical en songs van deze tijd.
Regelmatig treden wij op in woonzorgcentra en andere tehuizen. Geven jaarlijks een openbaar concert.
Volgend jaar bestaan we 65-jaar!
Kom eens vrijblijvend de sfeer proeven op een repetitieavond, uitgezonderd de reguliere schoolvakanties.

Inlichtingen: Gonny Geraards, tel: 0235337288

Rubriek: koor zoekt leden

Nieuwe zangeressen welkom bij HOOR HAAR

Ons fijne vrouwenkoor viert in 2020 haar 30-jarig jubileum met een speciaal concert in samenwerking met een mannenkoor!

Wij zingen klassiek romantische muziek (met regelmatig spannende uitstapjes naar andere genres) onder de deskundige en stimulerende leiding van Dirk Kaandorp. De repetities van Hoor Haar zijn op donderdagavond van 20.00-22.15 uur in de Klarenhof aan het Brouwersplein (Leidse buurt). Neem gerust contact op en kom vrijblijvend eens luisteren!
Zie ook onze website www.vrouwenkoorhoorhaar.nl

Mirjam Schellekens, mtmschellekens [at] gmail.com en 06-20407104

Rubriek: koor zoekt leden

Tenor en bariton/ lage bas gezocht

La Grenouille kijkt al uit naar het 10-jarige jubileum in 2020 met een bijzonder repertoire van ‘oude muziek’. Er is nog plaats voor een tenor en een bariton/bas (laag timbre).

Vocaal Ensemble La Grenouille is een kamerkoor dat elke woensdagavond repeteert in het zalencentrum achter de Mariakerk in Haarlem-Noord. Het doel van La Grenouille is de hoogst haalbare kwaliteit te bereiken als voor een amateurgezelschap mogelijk is. Zingen met ambitie dus! Van de zangers wordt verwacht zelf de muziek in te studeren. Zo is er tijdens de repetitie voldoende tijd om met de koorklank bezig te zijn en tot een prachtig concert te komen.

Ellie de Jong
info [at] lagrenouille.nl

Rubriek: algemeen

Kwartettendag: samen leren met en van professionals

Wil je je ensembleklank perfect krijgen? Je stemgebruik en ademtechniek optimaliseren? Ben je op zoek naar een aansprekende podiumpresentatie? Dat komt allemaal aan bod bij Koorbiënnale Kwartettendag.

Een mooie kans voor gevorderde amateurensembles (van trio tot maximaal 12 zangers) om te leren van en met professionals.

De Kwartettendag vindt plaats tijdens de 10e editie van de Internationale Koorbiënnale in Haarlem op zondag 30 juni (10.00-15.00 uur) en je kan met deze professionele coaches aan de slag:

  • Mattijs van de Woerd en Paul van Utrecht van ensemble Frommermann
  • vocal coach Tijs Krammer
  • Damask Vocal Quartet

Na afloop van deze leerzame en inspirerende dag is er ook nog de mogelijkheid om in de Philharmonie in Haarlem de nieuwe opgedane kennis te delen met publiek.

Meer info, inschrijven, opzet, voorwaarden en praktische zaken over de Kwartettendag: www.koorbiennale.nl/kwartettendag

Inschrijven kan via: www.koorbiennale.nl/kwartettendag
Meer info, mail naar: inschrijven [at] koorbiennale.nl

Rubriek: algemeen

Cursus in de Bieb: Luisteren naar Koormuziek

De Stadsbibliotheek Haarlem en de Koorbiënnale organiseren samen in aanloop naar de 10de editie van de Internationale Koorbiënnale Haarlem een cursus Luisteren naar koormuziek!

Musicoloog Ian Borthwick duikt in de geschiedenis van de (westerse) vocale ensemble muziek. In drie dinsdagavonden (14, 21 en 28 mei) schetst Ian hoe eenstemmige ensemble zang zich ontwikkelde via de meerstemmige muziek naar de hedendaagse bloeiende a cappella praktijk. Diverse stijlen, zoals vroege polyfonie, barok, romantiek en moderne muziek komen aan de orde. Muziek die ook weer in verschillende concerten terugkomt in de Koorbiënnale (28 juni-7 juli).

Naast theoretische kennis komt ook de praktijk, het luisteren naar aan bod. Hoe klinkt een stuk en hoe is de opbouw? Wat is het verschil in zingen van de stijlen? Waar herken je aan of het samen zingen goed gaat of juist niet? Hoe klinken de verschillende stemsoorten? Tijdens de 2e cursusavond laat Corde Vocali live muziek horen.

Aanmelden kan via: www.bibliotheekzuidkennemerland.nl/activiteiten/agenda/cursus-luisteren-naar-koormuziek.html