Zoekt uw koor een nieuwe dirigent of leden? Organiseert u een workshop of zoekt u een repetitieruimte? Plaats dan hier uw oproep! Let wel: het gaat hier niet om concertaankondigingen; deze kunt u kwijt in de agenda! De webredactie plaatst uw bericht na goedkeuring.

Rubriek: koor zoekt leden

Ruimte voor hoge en mezzosopranen bij vrouwenkoor Baba Jaga

Kom meezingen bij onze open repetities op woensdag 20 en/of 27 september a.s. van 20.00 tot 22.00 uur in Bloemendaal.

Baba Jaga is een vrouwenkoor van 12 tot 15 leden. Iedere stem doet ertoe en geeft het resultaat kleur. Onze inspirerende dirigent Michelle Mallinger besteedt veel aandacht aan stemvorming. Ons repertoire is doorgaans klassiek - van middeleeuwen tot heden - met zo nu en dan een knipoog naar de jazz- of popmuziek.
We zoeken sopranen zonder hoogtevrees en allround mezzo’s. Momenteel wordt er gewerkt aan het repertoire voor ons jaarlijks concert op 10 februari 2024. Wij slaan die avond een muzikale brug tussen het modern-klassieke repertoire van Eric Whitacre en Samuel Barber en bekende jazz standards en A Little Jazz Mass van Bob Chilcott.
Heb je al enige koorervaring en zoek je een nieuwe uitdaging, dan ben je van harte welkom op een van onze open repetitieavonden!

Mail onze voorzitter Marian: mjcwindt [at] gmail.com of kijk op facebook.com/babajagakoor.

Rubriek: algemeen

Zangworkshop

VIVA LA MUSICA!!

Gratis cursus koorzang!!!
Georganiseerd door het Immanuelkoor, een gemengd kamerkoor.
Wij zingen van religieuze- tot moderne muziek.
Data: woensdag 13, 20 en 27 september 2023

Het Immanuelkoor verzorgt een gratis cursus koorzang op de woensdagen 13, 20 en 27 september van 19-19:50u.
Docente is de dirigente van het koor, Sarah Elias.
Geïnteresseerden zijn van harte welkom in het Verhalenhuis, van Egmondstraat 7, Haarlem-Noord.
Aansluitend kan desgewenst een koorrepetitie worden bijgewoond.

Voor meer info zie de website www.immanuelkoorhaarlem.nl.

Rubriek: koor zoekt leden

Johannes Passion

Projectleden gevraagd.

Voor onze uitvoering op 23 maart 2024
nodigen wij je uit om als projectlid mee te zingen.
Ben je een geoefende zanger(es),
kijk dan voor informatie en contact op onze website.

www.koor-kennemerland.nl of secr [at] koor-kennemerland.nl

Rubriek: koor zoekt leden

Zangers met jeugdige stem, welkom bij het Weiland Ensemble!

Bas? Tenor? Alt? Sopraan? Wij zoeken jou!

Wij zijn al 35 jaar een enthousiast koor van 32 zangers onder leiding van Annelies Smit. Ons repertoire varieert van oude muziek, de romantiek tot hedendaags. Meestal zingen we a capella maar bij concerten laten we ons soms instrumentaal begeleiden, zoals tijdens het lustrumconcert Feesten en Vieren op 11 november a.s. in het Verhalenhuis.
Om het koor toekomstbestendig te maken is er plek voor nieuwe leden bij alle stemgroepen.
De repetities zijn op maandagavond van 20.00-22.00 uur in de muziekschool in Overveen. Je bent van harte welkom om vrijblijvend enkele repetities bij te wonen.

Wil je komen proefzingen, meld je dan aan via info [at] weilandensemble.nl

Rubriek: koor zoekt leden

Haarlems Gemengd Koor zoekt tenoren

Tenoren zing met ons mee met het prachtige Weihnachtsoratorium!

De oproep om mee te zingen als projectzanger voor het Weihnachtsoratorium op 10 december in de PHIL heeft genoeg bassen, sopranen en alten opgeleverd maar nog te weinig tenoren om alle stemsoorten goed in balans te hebben. Tenoren zijn dan ook nog zeer welkom!
We repeteren op dinsdagavond van 19.45-22.00 uur in de Remonstrantse Kerk te Haarlem onder vakkundige leiding van dirigent Ago Verdonschot en virtuoos pianist Hans van Beelen.

Nadere info: www.hgk-koor.nl en post.hgk [at] gmail.com

Rubriek: koor zoekt leden

Kerstconcert

Kom meezingen met het kerstconcert van Vocaal ensemble Sola Re Sonare.

Vocaal Ensemble Sola Re Sonare geeft op zondag 17 december een kerstconcert in de Oude Kerk te Heemstede. Het koor is na corona als een feniks herrezen en bestaat inmiddels weer uit 18 zangers m/v.
Uiteraard zoeken wij nog steeds vooral mannen en meer specifiek: tenoren. Voor hoge sopranen is ook nog plek.
Met dit concert kun je ook meedoen als projectlid. Op woensdag 27 september is iedereen welkom om sfeer te komen proeven en mee te zingen met muziek van o.a. Da Palestrina, Cima, Berlioz en Poulenc!

Meld je aan bij Peter Arnoldy op secretaris [at] solaresonare.nl. Hij kan je ook meer informatie geven over dit concert.
Een kijkje nemen op onze website is altijd leuk: www.solaresonare.nl.
Het volledige kerstprogramma is daar vanaf 20 september te vinden.

Rubriek: koor zoekt dirigent

Vrouwenkoor HOOR HAAR zoekt vanaf donderdag 7 september waarnemend dirigent voor 3-6 weken

Ons koor met 22 zangeressen zoekt wegens tijdelijke afwezigheid van onze dirigent vanaf 7 september een vervanger voor plm. 4-6 weken. Repetitie donderdagavond van 20.00 tot 22.15 uur op Brouwersplein

Elke repetitie wordt begeleid door onze vaste pianiste! Voorbereiding op Kerstconcert in december is in volle gang, alle leden beschikken over oefenbestanden en onze eigen dirigent zorgt voor een repetitieschema.
Zoek gerust contact voor nadere informatie, wij kijken uit naar je reactie!

Mirjam Schellekens, secretaris
mtmschellekens [at] gmail.com en 06-20407104

Rubriek: koor zoekt leden

Projectzangers voor het Jubileumconcert van Puisque tout Passe

In 2023 viert Vocaal Ensemble Puisque tout Passe uit Haarlem haar 30 jarig jubileum met opnieuw een uitdagend programma voor zangers en publiek. Ervaren koorzangers kunnen mee doen met deze concerten 30 september en 1 oktober 2023.

Puisque tout Passe legt zich toe op de uitvoering van niet alledaagse klassieke muziek uit de 20e en 21e eeuw.
Puisque tout Passe heeft met dirigent René Nieuwint een ontwikkeling doorgemaakt in klankkleur, intonatie en uitdrukkingskracht. Met uitdagende thematische programma’s weet het koor een steeds groter publiek aan zich te binden, resulterend in een hoge zaalbezetting en lovende recensies. ‘Als vanouds’ opgebouwd rond twee weinig uitgevoerde werken van 20e en 21e eeuwse componisten, namelijk George Antheil en Daan Manneke, aangevuld met werken van Franz Liszt en Samuel Barber.
Meezingen?
Ben je een ervaren koorzanger en wil je meezingen met ons jubileumconcert? Stuur dan een mail naar info [at] nieuwint.nl

Kijk voor meer informatie op www.puisquetoutpasse.nl.
info [at] puisquetoutpasse.nl

Rubriek: koor zoekt leden

Projectkoor zoekt leden

Komende winter zingt Projectkoor 023 o.l.v. Felix van den Hombergh minimal music van Philip Glass! Concerten op 10-11 februari 2024. Belangstelling om mee te zingen? Lees dan verder!

Programma: zal bestaan uit “Another Look at Harmony Part IV” van Philip Glass, begeleid op orgel/synthesizer, een stuk van bijna een uur zingen, en het stuk “In C” van Terry Rily (waar je vele versies van kunt vinden, wij doen het geheel gezongen). Omdat dit veeleisende stukken zijn, zoeken we voor dit project ongeveer 30 zangers, SATB.
Luisteren kan hier: Spotify

Concertdata: 10-11 februari 2024. Meer info over repetitiedata? Belangstelling? Mail ons via het mailadres op de site van Projectkoor 023 of via contact hieronder.

Mail naar antje.ehrenburg [at] hccnet.nl of bel met 0653361478

Rubriek: koor zoekt leden

Zing mee met het Haarlems Gemengd Koor

Welkom op de open repetitie op dinsdagavond 13 juni waarbij we starten met oefenen voor het tweejaarlijkse Weihnachtsoratorium 10 december in de PHIL en tevens onze maandelijkse borrel hebben.

Het HGK is een gemengd koor van 65 leden en bestaat al meer dan 100 jaar. Gezongen worden Oratorium- en Klassieke werken.
We hebben vooral behoefte aan uitbreiding met bassen, tenoren en hoge sopranen maar elke stemsoort is vooralsnog welkom.
Ook projectzangers voor het Weihnachtsoratorium zijn van harte welkom. We zingen Cantates 1, 3, 5 en 6. Je neemt deel aan de repetities en doet een kleine stemtest. De kosten zijn € 75,-. Leden van andere koren en houders HaarlemPas betalen de helft.
De repetities zijn op dinsdagavond van 19.45-22.00 uur in de Remonstrantse Kerk, Oranjekade 1, Haarlem.

Meer info over het HGK op www.hgk-koor.nl
Aanmelden of vragen kan per mail naar post.hgk [at] gmail.com

Rubriek: algemeen

gratis 3 workshops

gratis workshops voor beginnende of herintredende zangers

Het Immanuelkoor verzorgt in samenwerking met het Verhalenhuis een gratis cursus koorzang op de woensdagen 13, 20 en 27 september van 19-19:50u. Docente is de dirigente va het koor, Sarah Elias.
Geïnteresseerden zijn van harte welkom in het Verhalenhuis, van Egmondstraat 7, Haarlem-Noord. Aansluitend kan desgewenst een koorrepetitie worden bijgewoond. Voor meer info zie de website www.immanuelkoorhaarlem.nl.

ìmmanuelkoor7@gmail.com