Zoekt uw koor een nieuwe dirigent of leden? Organiseert u een workshop of zoekt u een repetitieruimte? Plaats dan hier uw oproep! Let wel: het gaat hier niet om concertaankondigingen; deze kunt u kwijt in de agenda! De webredactie plaatst uw bericht na goedkeuring.

Rubriek: algemeen

Zomerzangweek 2022

Zing mee met PtP. De zomerzangweek biedt zangers een week lang plezier in zingen, begeleiding en inspiratie. Een zomeravond 'Van weemoed die des avonds komt' (vrij naar Elschot)... dat beloofd wat

De laatste week van augustus organiseert Puisque tout Passe een zomerzangweek. Iedereen is welkom, zowel leden als niet-leden. We zingen onder leiding van onze dirigent René Nieuwint muziek van componisten zoals Samuel Barber, Johannes Brahms, Carol Barnett, Hugo Distler, John Dowland, Edward Elgar, Eric Whitacre en David Lang. Eén van de zangers van het Nederlands Kamerkoor geeft een workshop en pianist Piet Hulsbos begeleidt een deel.

Data:
23 tot en met 27 augustus 2022 (dinsdag -en donderdagavond, woensdag- en vrijdagmiddag en zaterdagochtend)
Locatie:
GSV-centrum, Franz Schubertlaan 37, Heemstede
Kosten:
50 euro

Aanmelden
Kijk voor meer informatie en aanmelding op www.puisquetoutpasse.nl/zomerzangweek
of mail of bel naar info [at] nieuwint.nl, 0620407413

info@nieuwint.nl
0620407413

Rubriek: koor zoekt leden

Baba Jaga zoekt verse vrouwenstemmen

Plaats voor zangeressen in alle stemgroepen! Baba Jaga is een klein vrouwenkoor dat meer dan twintig jaar bestaat. Iedere stem doet ertoe en geeft het resultaat kleur.

Het repertoire is doorgaans klassiek, van middeleeuwen tot heden, met zo nu en dan een knipoog naar de jazz- of popmuziek. Onlangs hebben we ons 20-jarig jubileum gevierd met een groots concert inclusief muzikale begeleiding en solisten. Onze inspirerende dirigent Michelle Mallinger besteedt veel aandacht aan stemvorming. We zingen twee-, drie- en zelfs vierstemmig! Nu wordt gerepeteerd voor deelname aan de Hofjesconcerten in Haarlem met muziek uit alle windrichtingen. Van musical tot Monteverdi. We zijn met z’n negenen. Daarom hebben wij plek voor ervaren zangeressen in álle stemsoorten. Kun je noten lezen of met hulp van een muziekbestandje jouw partij thuis eigen maken en heb je zin om met ons mee te komen zingen? Mail ons en kom een keer langs om vrijblijvend de sfeer te proeven.

Repetitie op woensdag van 20 tot 22 uur in de RK kerk in Bloemendaal aan het Bispinckpark 1
Marian, mjcwindt [at] gmail.com
Facebook www.facebook.com/babajagakoor

Rubriek: koor zoekt leden

Vocaal ensemble Sola Re Sonare zoekt (PROJECT)LEDEN

Houd je net als wij van avontuur? Grijp de kans om mee te zingen met de wereldpremière van een compositie voor koor en gitaarorkest!

Op 13 november 2022 geeft Sola Re Sonare een concert waarin muziek wordt gezongen van componisten uit landen rondom de Oostzee, van renaissance tot hedendaags. Daarnaast klinkt er een spiksplinternieuw muziekstuk voor koor en een gitaarorkest. Eén van de delen is gebaseerd op het volksliedje ‘Ik ging op enen morgen al naar den Aerdenhout’. Het stuk gaat over de zeevaart en brengt ons vanuit de Oostzee weer terug naar huis.

Voor dit project zoeken we nog zangers voor alle stemgroepen.

• Kun je zingen en noten lezen?
• Houd je van het klassieke repertoire in de volle breedte?
• Ben je op woensdagavond vrij?

Kom dan eens vrijblijvend met ons meezingen. We repeteren in de St. Bavo van Heemstede, op de hoek van de Herenweg en de Kerklaan op woensdagavond van 20.00 tot 22.00.

Voor meer informatie kun je terecht op onze website: www.solaresonare.nl of mailen naar onze secretaris Lenneke Lennings: secretaris [at] solaresonare.nl

Rubriek: koor zoekt leden

Vers bloed

Puisque tout Passe uit Haarlem heeft een hechte vaste kern. Maar er zijn meer lege plaatsen dan voorheen. Sluit je aan bij dit bijzondere koor waar eigentijdse componisten worden geprogrammeerd

In alle stemgroepen zijn nieuwe leden welkom, met name hoge sopranen, tenoren en bassen. Ook is deelname op projectbasis mogelijk.

Kijk voor meer informatie op www.puisquetoutpasse.nl of neem contact op via de mail: info [at] puisquetoutpasse.nl.

Rubriek: koor zoekt leden

Vocaal Ensemble La Grenouille zoekt nieuwe leden

Nieuwe leden gezocht voor een ambitieus kamerkoor!

Vocaal Ensemble La Grenouille zoekt voor alle stemgroepen nieuwe leden. La Grenouille is een ambitieus kamerkoor dat onder leiding van Chris Frölich probeert een zo hoog mogelijk niveau te halen. Daarnaast is gezelligheid ook belangrijk. We repeteren elke woensdagavond achter de Mariakerk in Haarlem-Noord. Voor meer informatie verwijzen we naar de website van La Grenouille. www.lagrenouille.nl

info [at] lagrenouille.nl

Rubriek: koor zoekt leden

Vocaal ensemble Kwarts zoekt een Sopraan

Je bent welkom om een repetitie bij te wonen

Ons koor bestaat uit 16 zangers. We zingen op donderdagavond in Heemstede.
We bereiden ons thuis voor zodat we tijdens de repetitie al fijn met elkaar kunnen zingen.
En we hebben het gezellig met elkaar!
Dus neem contact op en/ of kom eerst luisteren naar ons concert op 20/5

Afra Essen
Info [at] vocaalensemblekwarts.nl
0642427327