Berichten van en voor de aangesloten koren kunt u hier posten. De webredactie plaatst uw bericht na goedkeuring. Let wel: het gaat hier niet om concertaankondigingen; deze kunt u kwijt in de agenda!

Rubriek: koor zoekt leden

1ste sopraan gezocht

Acute nood/noot!

Voor ons komend concert met oude-en hedendaagse Engelse koorwerken, zoeken wij per direct een 1ste sopraan die dit project, ivm sabbatical vaste sopraan, met ons mee wil doen.
Concertdata zijn: 13 en 14 april as met een koorweekend op 9 en 10 maart(in Nijmegen/Ubbergen)

Bel z.s.m. met Jolande Zwemmer
0649067663 of Jelle Teertstra 0614265551

Rubriek: koor zoekt leden

Tenor en bariton/ lage bas gezocht

La Grenouille kijkt al uit naar het 10-jarige jubileum in 2020 met een bijzonder repertoire van ‘oude muziek’. Er is nog plaats voor een tenor en een bariton/bas (laag timbre).

Vocaal Ensemble La Grenouille is een kamerkoor dat elke woensdagavond repeteert in het zalencentrum achter de Mariakerk in Haarlem-Noord. Het doel van La Grenouille is de hoogst haalbare kwaliteit te bereiken als voor een amateurgezelschap mogelijk is. Zingen met ambitie dus! Van de zangers wordt verwacht zelf de muziek in te studeren. Zo is er tijdens de repetitie voldoende tijd om met de koorklank bezig te zijn en tot een prachtig concert te komen.

Ellie de Jong

info@lagrenouille.nl

Rubriek: koor zoekt leden

Kun je nog zingen, zing dan mee!

Enthousiast en gezellig koor zoekt sopranen, alten, tenoren en bassen.

Wij repeteren elke dinsdagavond van 20:00 uur tot 22:00 uur in de aula van O.B.S. de Molenwiek, Betuwelaan 2, 2036 GV Haarlem-Schalkwijk.

We zingen een gevarieerd repertoire van opera, operette, musical en songs van deze tijd.

Regelmatig treden wij op in woonzorgcentra en andere tehuizen. Geven jaarlijks een openbaar concert.

Volgend jaar bestaan we 65-jaar!

Kom eens vrijblijvend de sfeer proeven op een repetitieavond, uitgezonderd de reguliere schoolvakanties.

Inlichtingen: Gonny Geraards, tel: 0235337288

Rubriek: koor zoekt leden

Vacature voor een alt

Het Haarlems Klein Koor heeft een vacature voor een alt.

Ben je een alt met een warm stemgeluid, kun je zelfstandig muziek instuderen en vind je het leuk om afwisselend repertoire te zingen in een goed en hecht kamerkoor? Neem dan contact op voor meer informatie en/of een stemtest.
We repeteren op dinsdagavond in de muziekschool in Overveen, onder leiding van dirigent Enrique López-Cortón.
zie ook: www.haarlemskleinkoor.nl

info [at] haarlemskleinkoor.nl
tel. 023-5 24 12 36/06- 42 77 14 70 (Elke van Riel)

Rubriek: algemeen

Kwartettendag: samen leren met en van professionals

Wil je je ensembleklank perfect krijgen? Je stemgebruik en ademtechniek optimaliseren? Ben je op zoek naar een aansprekende podiumpresentatie? Dat komt allemaal aan bod bij Koorbiënnale Kwartettendag.

Een mooie kans voor gevorderde amateurensembles (van trio tot maximaal 12 zangers) om te leren van en met professionals.

De Kwartettendag vindt plaats tijdens de 10e editie van de Internationale Koorbiënnale in Haarlem op zondag 30 juni (10.00-15.00 uur) en je kan met deze professionele coaches aan de slag:

  • Mattijs van de Woerd en Paul van Utrecht van ensemble Frommermann
  • vocal coach Tijs Krammer
  • Damask Vocal Quartet


Na afloop van deze leerzame en inspirerende dag is er ook nog de mogelijkheid om in de Philharmonie in Haarlem de nieuwe opgedane kennis te delen met publiek.Meer info, inschrijven, opzet, voorwaarden en praktische zaken over de Kwartettendag: https://www.koorbiennale.nl/kwartettendag

Inschrijven kan via: www.koorbiennale.nl/kwartettendag
Meer info, mail naar: inschrijven [at] koorbiennale.nl

Rubriek: koor zoekt leden

Nieuwe zangeressen welkom bij HOOR HAAR

Ons fijne vrouwenkoor viert in 2020 haar 30-jarig jubileum met een speciaal concert in samenwerking met een mannenkoor!

Wij zingen klassiek romantische muziek (met regelmatig spannende uitstapjes naar andere genres) onder de deskundige en stimulerende leiding van Dirk Kaandorp. De repetities van Hoor Haar zijn op donderdagavond van 20.00-22.15 uur in de Klarenhof aan het Brouwersplein (Leidse buurt). Neem gerust contact op en kom vrijblijvend eens luisteren!
Zie ook onze website www.vrouwenkoorhoorhaar.nl

Mirjam Schellekens, mtmschellekens [at] gmail.com en 06-20407104

Rubriek: koor zoekt leden

Zangers en zangeressen voor TURANDOT

in maart 2020 de sprookjesachtige operaproductie TURANDOT van Puccini in de Stadsschouwburg van Velsen. Regie Xandra Mizee, Dirigent Marco Bons.

Prinses Turandot, dochter des Keizers, heeft een decreet uitgevaardigd: ze trouwt alleen met een man die drie door haar gestelde raadsels kan oplossen. Wie de antwoorden niet weet, wordt terechtgesteld.Dit laatste is het gruwelijke lot van vele prinsen - tot er op een dag een onbekende prins komt...
In dit hartstochtelijke muziekdrama is er voor het koor een hoofdrol weggelegd; deelname als koorlid in deze opera is uitermate dankbaar. Aan decor en kostumering wordt grote zorg besteed, wij streven naar authentieke vormgeving om de sprookjesachtigheid en de romantiek van Puccini recht te doen. De hoofdrollen zullen gezongen worden door ervaren beroepszangers. Liefhebbers van opera krijgen met dit project de mogelijkheid om met professionele solisten samen te werken.
Nog voor alle stemgroepen

secretaris [at] vo-belcanto
www.vo-belcanto.nl

Rubriek: koor zoekt leden

OctOpus zoekt ALT

Ambitieus dubbelkwartet OctOpus uit Haarlem zingt voornamelijk klassiek, maar hedendaagse stukken zijn er ook. Leeftijd speelt geen rol. Met elkaar harmoniëren en persoonlijke klik wel.

Zing je graag en heb je ervaring met zingen in een koor of een ensemble?
Ben je toonvast? Dan voldoe je bijna.
Notenschrift kunnen lezen is wel een groot voordeel maar geen must.
OctOpus repeteert 1 keer per week op de dinsdagavond van 20:00 uur tot 22:00 uur in Haarlem (excl. schoolvakanties.) We vragen in ieder geval de motivate om thuis vaak te oefenen en de oefenbestanden te luisteren. We worden om de week begeleid door dirigente Sarah Elias. We zingen vooral a capella.

Contact via Theo Blöte of Tanja Dol:
theo.blote [at] gmail.com (06 422 00 837), tanjadol [at] tiscali.nl (06 151 18 703)
of via onze Facebookpagina www.facebook.com/OctOpus.vocaal.ensemble