Zoekt uw koor een nieuwe dirigent of leden? Organiseert u een workshop of zoekt u een repetitieruimte? Plaats dan hier uw oproep! Let wel: het gaat hier niet om concertaankondigingen; deze kunt u kwijt in de agenda! De webredactie plaatst uw bericht na goedkeuring.

Rubriek: koor zoekt leden

Concertkoor Haarlem zoekt nieuwe leden voor Carmina Burana van Orff

In mei 2023 zingt Concertkoor Haarlem de Carmina Burana, het muzikale meesterwerk van componist Carl Orff in de Philharmonie in Haarlem. Grijp je kans deze muziek uit te voeren met een kwaliteitskoor

Concertkoor Haarlem is een levendig kwaliteitskoor. Het heeft zowel oude als moderne koorwerken en oratoria met orkestbegeleiding op het repertoire staan.
In mei 2023 zingt Concertkoor Haarlem de Carmina Burana in de Philharmonie in Haarlem. Niet voor niets behoort de Carmina Burana – mede dankzij het wereldberoemde ‘O Fortuna’ – tot de meest populaire muziekstukken ter wereld.
Deze indrukwekkende koormuziek vraagt een grote bezetting en daarom willen we het koor uitbreiden met nieuwe (project)leden met koorervaring.
Wij zoeken vooral tenoren maar ook andere stemmen zijn welkom.
We nodigen je van harte uit om een avond mee te luisteren en te zingen. We repeteren op maandagavond van 20.00 – 22.15 uur in de Kerk van de Nazarener, Zijlweg 218, 2015 CK Haarlem. Gratis koffie en parkeren.

info [at] concertkoorhaarlem.nl

Rubriek: koor zoekt leden

Wij zoeken een bas, tenor en een alt

Bassen, tenoren en alten, meld je aan!

Wij zijn OctOpus uit Haarlem: een gezellig en hecht amateur ensemble, een dubbelkwartet mét ambitie.
Zing jij ook graag meerstemmig klassiek a capella repertoire en heb je ervaring met zingen in een koor of een ensemble? Dan zoeken wij jou! Het is fijn als je noten kunt lezen en je in staat bent om thuis je eigen partij in te studeren, evt. met behulp van luister- en oefenbestanden. Leeftijd speelt geen rol. Belangrijk is met elkaar harmoniëren. Naast zangkwaliteit en muzikaliteit vinden wij de persoonlijke 'klik' erg belangrijk en tevens dat je met een zelfverzekerde uitstraling en plezier je partij kunt dragen.
Wij repeteren 1 keer per week op de dinsdagavond van 20:00 uur tot 22:00 uur in Haarlem-Noord onder leiding van de enthousiaste Sarah Elias.

Mail naar: vocaal.ensemble.octopus [at] gmail.com

Rubriek: algemeen

Het Levenslied in smartlappen, opera en folk in Theater De Liefde Haarlem

CONNECT! is een verbindend Haarlems muziekevenement, speciaal voor alle stadsgenoten, liefhebbers en nieuwsgierigen.

Een avondje CONNECT! wordt gemaakt door professionele internationale en Haarlemse musici en is bedoeld voor iedereen die van muziek houdt en ervoor open staat om grenzen te verleggen. We verbinden muziekgenres aan elkaar, van klassiek tot rap, van folk tot levenslied en opera. Connect! moedigt aan om buiten de lijntjes te kleuren, hokjes om te gooien en grenzen te verleggen.
Op 22 november gaan we in Theater de Liefde in Haarlem het Nederlandse levenslied vieren, gezongen door de Haarlemse volkszanger Dean Molenaar. Hij gaat de muzikale dialoog aan samen met rising operastar Maya Yahav Gour en de Oekraïense zangeres Maryana Golovchenko. Benieuwd naar de connectie tussen deze drie stijlen? Kom naar Theater De Liefde op 22 november om 20 uur!

website: www.connect-haarlem.nl
e-mail: info [at] connect-haarlem.nl
Datum evenement: Dinsdag 22 november 2022, 20 uur

Rubriek: koor zoekt leden

Scratchdag Christmas Carols

Jaarlijks ‘één-dags-koor’ in kerstsfeer

Koorzangers: opgelet! Op zaterdag 17 december 2022 vindt in de Oude Kerk te Heemstede na twee jaar afwezigheid voor de 21e keer de scratchdag ‘Christmas Carols’ plaats onder leiding van dirigent Piet Hulsbos. Begeleiding: Willem Jan Cevaal. Deelname: € 17,50. Aanvang: 10:00 uur. Aanmelden of info: carolsheemstede [at] gmail.com.

In één dag studeren ongeveer honderd koorzangers bekende en minder bekende Christmas Carols in. Vanaf 10:00 uur klinken de vierstemmige kerstliederen door de sfeervolle Oude Kerk.
Begeleid door een vleugel en door kaarsen verlicht sluiten de zangers deze dag om 16:30 uur af met een intiem concert, waarvoor de toegang gratis is.

Al ruim 20 jaar is de scratchdag Christmas Carols een succesvolle en geliefde dag in de wijde omgeving van Heemstede. ‘Once in Royal David’s C

carolsheemstede [at] gmail.com

Rubriek: koor zoekt leden

Händel’s Messiah

Zing de Messiah mee met Oratoriumkoor Kennemerland

Jubileumconcert vanwege 110-jarig bestaan van het koor, vanwege Corona een jaar uitgesteld.

Ben je een geoefende zanger met koorervaring en wil je graag de Messiah (opnieuw) zingen? Sluit je dan aan bij ons koor en doe mee met onze uitvoering op 25 februari 2023 in de Philharmonie in Haarlem.
Ons koor (70 leden) heeft plaats voor (project) leden bij de sopranen, tenoren en bassen.
Er wordt bij ons hard gewerkt op de repetities. De sfeer is gezellig: elke maand een koorborrel.
De repetities zijn op dinsdagavond van 19.45-22.00 in gebouw Zang en Vriendschap, Jansstraat 71, 2011 RW Haarlem.

Aanmelden via een mail naar secr [at] koor-kennemerland.nl.
Kijk voor meer informatie over ons koor op www.koor-kennemerland.nl.

Rubriek: koor zoekt leden

HKK ZOEKT TENOREN EN BASSEN

Het Haarlems Klein Koor is een levendig, serieus werkend koor van geoefende zangers met een zeer gevarieerd repertoire van middeleeuws tot hedendaagse werken. Wij zijn op zoek naar tenoren en bassen.

Het HKK heeft een zeer gevarieerd repertoire en legt daarbij soms verbanden met andere disciplines, zoals dans of literatuur. Zo vierden we in 2013 de tweehonderdste verjaardag van het koninkrijk met zelf uit de archieven opgediepte Nederlandse muziek. In 2015 volgde met groot succes een zelf bewerkte en prachtig geënsceneerde versie van The Fairy Queen van Henry Purcell en we zongen in 2017 muziek uit de roerige jaren dertig in Berlin, Paris en New York. In 2020 herdachten we 75 jaar na dato het einde van de Tweede Wereldoorlog met het programma Verlangen naar bevrijding. In de zomer van 2022 hebben wij de Petite Messe Solennelle van Gioachino Rossini uitgevoerd.
We zingen graag met een evenwichtige bezetting van 6 zangers per stemgroep en zijn daarom op zoek naar tenoren en bassen.

Wil je meezingen in ons koor?
Neem dan voor meer informatie of aanmelding contact met ons op via info [at] haarlemskleinkoor.nl of bel met Emmy Schreuder 023 5240772 of 06 40253348.
Meer informatie over ons koor vind je ook op onze website www.haarlemskleinkoor.nl.
De repetitieavonden zijn op dinsdag in de muziekschool van Overveen.

Rubriek: koor zoekt leden

Vers bloed

Puisque tout Passe uit Haarlem heeft een hechte vaste kern. Maar er zijn meer lege plaatsen dan voorheen. Sluit je aan bij dit bijzondere koor waar eigentijdse componisten worden geprogrammeerd

In alle stemgroepen zijn nieuwe leden welkom, met name hoge sopranen, tenoren en bassen. Ook is deelname op projectbasis mogelijk.

Kijk voor meer informatie op www.puisquetoutpasse.nl of neem contact op via de mail: info [at] puisquetoutpasse.nl.

Rubriek: koor zoekt leden

Heren, zingen is echt leuk hoor!!

Zeker bij een koor als Vocaal ensemble Sola Re Sonare, hét kamerkoor van Zuid-Kennemerland in Heemstede. Kom maar eens kijken. Kwaliteit en gezelligheid in één koor!

Vocaal ensemble Sola Re Sonare bestaat volgend jaar 30 jaar! Alle leden krijgen inbreng in het speciale jubileumprogramma. Op dit moment hebben we 17 leden, waaronder drie tenoren en drie bassen. Wie kan rekenen snapt dat daar wat recht te zetten valt. Wie komt onze ongelooflijk aardige mannen steun geven?

  • Houd je van klassieke koormuziek in de volle breedte?
  • Kun je zingen, noten lezen en zelfstandig je partij instuderen?
  • Ben je op woensdagavond vrij?
  • Wanneer: Van 20.00 tot 22.00 uur
  • Waar: In de Bavokerk aan de Herenweg te Heemstede


We willen tijdens de repetities graag al muziek maken, studeren doen we liever thuis.
Óók hoge sopranen zijn overigens nog welkom. Kom na ons concert van 13 november (zie elders op deze site) naar de open repetities op 16, 23 en 30 november 2022.

secretaris [at] solaresonare.nl
www.solaresonare.nl

Rubriek: koor zoekt leden

Vrouwenkoor zoekt nieuwe leden

Voor enthousiaste vrouwen zonder hoogtevrees

Baba Jaga is een vrouwenkoor dat in kleine formatie zingt. Op dit moment hebben we 12 leden en zijn we op zoek naar 2 hoge sopranen en 1 mezzo.
Ons repertoire is divers, maar doorgaans zingen we klassieke liederen. Michelle Mallinger is onze creatieve en inspirerende dirigente.
We zijn nu bezig met een Frans repertoire (Massenet, Poulenc, Gounod en Debussy) voor ons concert op 11 februari 2023 in het Verhalenhuis in Haarlem.
Heb je interesse en kun je noten lezen of zelfstandig muziek instuderen met behulp van muziekbestanden? Neem dan contact op met onze voorzitter Marian Windt. Haar mailadres is: mjcwindt [at] gmail.com
Op woensdagavond repeteren we van 20.00-22.00 uur in de RK kerk te Bloemendaal.
Informatie kun je ook vinden op Facebook: www.facebook.com/babajagakoor

Per mail. Zie boven