Na twee jaar noodgedwongen niet optreden, zijn we blij dat we weer mogen zingen voor publiek!
We trappen deze zomer daarom af met de uitvoering van een vrolijk, en bij velen ongetwijfeld bekend werk: de Petite Messe Solennelle van Gioachino Rossini.
Gioachino Rossini (1792-1868) is een van de bekende namen uit de rijke Italiaanse operatraditie. Hij schreef tientallen opera’s, totdat hij naar Londen verhuisde in 1829. Vanaf dat moment schreef hij nog maar weinig muziek. Maar in 1864 – inmiddels woonde hij in Parijs - zette hij zijn operastijl nog een keer in om een meeslepend religieus werk te componeren: de Petite Messe Solennelle. Alsof hij wilde laten horen dat hij er nog was. En een stuk dat het hart van menig muziekliefhebber sneller doet kloppen.
Logisch, want dit bekende koorwerk kent een opera-achtige uitstraling en de Parijse ambiance waarin het werk is geschreven, geeft er een zuidelijke passie aan. Wie kent niet het prachtige Kyrie met een melodie die in je hoofd gaat zitten en er niet meer uit wil?
Veel koren hebben dit werk van Gioachino Rossini uitgevoerd, maar dat gebeurde zelden in de bewerking van de hedendaagse Spaanse componist Gustavo Trujillo. Hij heeft dit late opus van Rossini grotendeels intact gelaten, maar de solopartijen van alt, tenor en bas herschreven in een meerstemmige koorzetting. Een feest voor het koor dus.
Zo willen we vieren dat we weer mogen zingen, voor publiek!
Het programma wordt uitgevoerd onder leiding van onze vaste dirigent Robert van der Vinne. De solopartijen worden gezongen door Mariela Flores (sopraan), Lieke Coenraad (alt), Joppe van Hulzen (tenor) en Wessel van der Ham (bas). De instrumentale begeleiding wordt verzorgd door Gerrie Meijers (harmonium) en Lennie Kerkhoff (piano).

Dirigent: Robert van der Vinne

Terug naar de agenda

zondag 10 juli 202214.30 uur

Oosterkerk

Zomerkade 165, Haarlem

Toegang: € 17,00

Kaartverkoop: via onze website www.haarlemskleinkoor.nl en op 10 juli aan de kassa