Op 8 en 9 oktober a.s. zingt Projectkoor 023 delen uit Selva Morale e Spirituale van Claudio Monteverdi, samen met barokorkest Concerto d’Amsterdam. Het concert is één grote staalkaart van afwisselende virtuoze oude muziek.

Componist Monteverdi schreef zijn virtuoze SELVA MORALE E SPIRITUALE aan het eind van zijn leven in Venetië (1641). Projectkoor 023 voert de mooiste delen hiervan uit, samen met barokorkest Concerto d' Amsterdam. In deze prachtige oude muziek hoor je de overgang van renaissance naar barokmuziek doorklinken. Psalmen, misdelen en madrigalen wisselen elkaar in enkel- en dubbelkorige bezetting af. Zinderende violen en schallende trombones bezorgen je kippenvel. Monteverdi wordt beschouwd als een van de grondleggers van de westerse klassieke muziek.

Projectkoor 023 is een projectkoor van geoefende zangers met jaarlijks wisselende samenstelling en ander thema. De uitvoering van dit bijzondere lustrumproject van Projectkoor 023 was oorspronkelijk gepland in maart 2020, maar ging toen vanwege de corona-uitbraak niet door. In het najaar van 2022 lossen we onze belofte alsnog in!

Dirigent: Felix van den Hombergh

Deze concerten zijn mede mogelijk gemaakt door Cultuurstimuleringsfonds Haarlem, J.C. Ruigrok Stichting, Prins Bernard Cultuurfonds en Het Haarlemsche Muziekfonds.

zaterdag 8 oktober 202220.30 uur

Adelbertuskerk

Rijksstraatweg 28, Haarlem

zondag 9 oktober 202215.30 uur