Naast de overvloed aan uitvoeringen van de Mattheüs-Passion heeft ook Bachs Johannes-Passion steeds grotere bekendheid gekregen.

Veel Haarlemmers zijn bekend met de Mattheüs en kopen al vroegtijdig het jaarlijkse entree kaartje. Hoe bijzonder zou het zijn als u kennis komt maken maken met de Passie van Johannes!
Wist u bijvoorbeeld dat Bach in de Johannes Passion voornamelijk het koningschap van Christus benadrukt en de verlossing die hij teweeg bracht?

Doulce Memoire gaat een bijzondere uitvoering van deze passie op het podium zetten, waarbij de oude muziek van Bach verbeeld zal worden door moderne dans: een primeur!

Choreografe Haya Maëla heeft speciaal voor onze concerten op 4 & 5 april 2020 een moderne choreografie geschreven op de prachtige klanken van Bach.

Doulce Memoire verheugt zich dan ook enorm op deze bijzondere samenwerking met de musici van Concerto d'Amsterdam, de jonge dansers en danseressen van Danshuis Haarlem en vijf prachtige, jonge solisten. Dit alles onder de bezielende directie van Felix van den Hombergh.

Van harte aanbevolen!
Johannes Passion van Johann Sebastian Bach door:
kamerkoor Doulce Mémoire, met Concerto d'Amsterdam en Danshuis Haarlem.
Solisten:
Bradley Smith tenor, Evangelist
Hidde Kleikamp Christus
Rosalyn Stürzer sopraan
Maite Cathérine de Wit alt
Rutger van Oeveren bas

Dirigent: Felix van den Hombergh

Terug naar de agenda

zaterdag 4 april 202019.30 uur

Adelbertuskerk

Rijksstraatweg 28, Haarlem

zondag 5 april 202015.00 uur

Adelbertuskerk

Rijksstraatweg 28, Haarlem

Voorverkoop: € 26,00
Toegang aan de zaal: € 26,00 (€ 16,00 scholieren en studenten en alle jongeren tot 25 jaar)

Kaartverkoop: kaarten nu al te bestellen via:
www.doulcememoire.nl