Berichten van en voor de aangesloten koren kunt u hier posten. De webredactie plaatst uw bericht na goedkeuring. Let wel: het gaat hier niet om concertaankondigingen; deze kunt u kwijt in de concertagenda!

 
Muziektheorie en solfège voor (koor-)zangers

Altijd al (beter) noten willen leren lezen? Minder afhankelijk zijn van midibestanden en oefen-cd's? Hier is je kans!

Theoriedocent Kees van Unen, van het Conservatorium van Utrecht, leert je in 8 lessen de basis van het noten lezen (niveau 1) of de basis van solfège (zingen van blad - niveau 2). De lessen worden gegeven in het centrum van Haarlem, op acht maandagen vanaf januari 2018. Jouw kans om minder afhankelijk te worden van midibestanden of Youtube! Kijk op onze site voor meer informatie:

zangstudiohaarlem.nl/muziektheorie-en-solfege-voor-zangers/

Rubriek: koor zoekt leden...

Confetti

Gezellig popkoor zoekt mannen

Wij zijn een gezellig popkoor met ruim 65 leden. Onze tenoren en bassen kunnen nog wel wat aanvulling gebruiken. Wij repeteren iedere maandagavond in de Princehof te Heemstede (Glip). Kijk eens op onze website www.factoryofvoices.nl voor nadere informatie. Neem gerust contact met ons op.

Annemarie van Uden (avanuden [at] gmail.com) of Jos Mokveld (jcmmokveld [at] ziggo.nl)

Rubriek: koor zoekt leden...

Versterking gezocht

Gemengd koor Zuid-West zoekt leden. Iedere stemsoort is welkom.

Wij zijn een sociaal koor en houden van zingen. Dit jaar vieren wij ons 20-jarig jubileum met in november een concert. Onze dirigente maakt van iedere repetitie een klein feestje, maar er wordt ook serieus gerepeteerd. Als je interesse hebt, kom dan eens langs op maandagavond en proef de sfeer! Wij repeteren in het HZW-gebouw aan de Kamerlingh Onnesstraat 83 te Haarlem.

email: gem.koorzuid-west [at] hotmail.com
tel: Angela Sneekes 023-5243652

Rubriek: koor zoekt leden...

Tenoren en bassen

Wij zijn dringend op zoek naar tenoren en bassen die ons willen versterken op de leuke en inspirerende scratchdag waar wij de Matthaeus Passion van J.S. Bach uitvoeren op zaterdag 10 maart 2018.

Op zaterdag 10 maart 2018 organiseert de Stichting De Kleine Matthaus een scratchdag met de uitvoering van de Matthaus Passion. Locatie: Agathakerk, Breestraat 101, Beverwijk.
Op onze website www.kleinematthaus.nl kunt u alle informatie vinden.

Miekevink65 [at] gmail.com
g.barreveld [at] upcmail.nl

Rubriek: koor zoekt leden...

Nieuwe zangeressen zijn welkom!

Vanaf januari 2018 heeft vrouwenkoor Hoor Haar weer plaats voor nieuwe zangeressen, met name eerste alten en mezzosopranen.

Kom een keer luisteren tijdens een repetitie van Hoor Haar op donderdagavond vanaf 20.00 uur in het gebouw De Klarenhof aan het Brouwersplein te Haarlem of bij het concert van 18 november aanstaande in de Remonstrantse kerk te Haarlem.

zie www.vrouwenkoorhoorhaar.nl

Rubriek: koor zoekt leden...

Haarlems Gemengd Koor zoekt zangers (met name bassen en tenoren).

Op zoek naar een nieuwe uitdaging in de korenwereld? Het Haarlems Gemengd Koor, één van de oudste en zeker ook één van de gezelligste koren van Haarlem, is zeker een oriënterend repetitiebezoek waard.

Na een mooi Kerstconcert, met werken van Rutter, Britten, Elgar, Saint-Saëns en Vaughan Williams, starten we op 9 januari 2018 met de voorbereidingen voor ons Passieconcert op zaterdag 24 maart 2018: "Les Sept Paroles du Christ sur la Croix" van César Franck en "Stabat Mater" van Josef Gabriel Rheinberger.
In december zullen we het publiek in de Haarlemse Philharmonie laten genieten van onze tweejaarlijkse uitvoering van Bachs Weihnachtsoratorium.

Wij repeteren iedere dinsdagavond onder de bezielende leiding van onze enthousiaste dirigent Ago Verdonschot en we worden op de piano virtuoos begeleid door Hans van Beelen.

Bekijk vooral onze website voor meer informatie (www.hgk-koor.nl). Hopelijk tot ziens in onze mooie repetitieruimte in de Doopsgezinde Kerk in het hart van Haarlem.

post.hgk [at] gmail.com of per telefoon: 023 527 68 06
www.hgk-koor.nl

Rubriek: koor zoekt leden...

Rumours zoekt zangers en pianist

RUMOURS zoekt een HOGE SOPRAAN, BASSEN, TENOREN en een PIANIST als repetitor!
Kom naar onze OPEN REPETITIE op donderdag 18 januari 2018 of maak een afspraak via onze website.

RUMOURS is een Haarlems gemengd koor voor lichte muziek van alle tijden en in alle talen.
Op dit moment hebben wij 27 leden: 3 bassen, 4 tenoren, 11 alten en 9 sopranen. Er is plaats voor meer mannen en een hoge sopraan.
Tijdens de repetities bespeelt onze dirigent de piano, voor concerten hebben wij een professionele pianist als begeleider. Het zou fijn zijn om ook tijdens de repetities de ondersteuning van een pianist te hebben.

Kom gerust een keer vrijblijvend luisteren tijdens een van onze repetities op donderdagavond in de Koorschool aan de Westergracht. Aanmelden via rumourshaarlem [at] gmail.com of via onze website.
Of kom naar onze Open Repetitie op donderdag 18 januari 2018.

www.rumourshaarlem.nl of rumourshaarlem [at] gmail.com